Activitati Educative

Activitati educative – ATELIERE DE CREATIE

Atelierele de creatie au un program personalizat abordand teme variate transpuse in culoare si avand ca scop dezvoltarea imaginatiei, crearea unei culturi artistice si formarea gustului estetic al copiilor.

Participand la atelierele de creatie, copilul va socializa si isi va dezvolta creativitatea.

1. CURS DE PICTURA SI ISTORIA  ARTEI

Cursul de pictura si istoria artei ofera copiilor oportunitatea de a calatori prin intermediul reproducerilor de arta, pornind din lumea fantastică a idolilor din antichitate până la „vizita” în oraşele europene, descoperind astfel arhitecturi, stiluri si pictori specifici tuturor epocilor. Cursul de pictura si istoria artei va imbina teoria cu practica, utilizandu-se culori de apa (tempera, acrylic) pe hartie si panza.

La final cursului de pictura si istoria artei, cei mici vor fi capabili sa recunoască tehnici, simboluri, culori, termeni, miscari artistice, sa deduca contextul istoric in functie de arhitectura si vestimentatie si sa conceapa un obiect intr-una din tehnicile invatate.

Prin studierea artelor vizuale cei mici vor deprinde si notiuni de baza ale cromatologiei, utile in crearea unor compozitii picturale armonioase, precum si notiuni ale elementelor de limbaj plastic (punctul, linia, pata, forma), contrastele cromatice, monocromia, griurile colorate, tehnica amprentei.

PRET : 400 LEI/8 SEDINTE (2 ore sedinta)

2. CURS DE HANDMADE

In cadrul cursului de handmade copiii vor realiza manual, diferite forme si obiecte decorative, folosind tehnica colajului cu materiale diverse si lut. Construind obiecte din ceramica, statuete, masti si accesorii, concepand forme si obiecte unicat, copiii isi vor dezvolta abilitatile tehnice si artistice, creativitatea si vor invata ce inseamna a fi original.

Cursul de handmade le va oferi posibilitatea copiilor de a-si crea singuri decoratiuni pentru diverse evenimente si sarbatori.

 PRET : 400 LEI/8 SEDINTE (2ore/ ore sedinta)

3. CURS DE DESIGN VESTIMENTAR

Cursul de design vestimentar propune conceperea de bijuterii, coronite, brose, papioane, fundite etc. din materiale textile, piele si mici obiecte din material plastic, utile in accesorizarea vesmintelor de gala sau bal mascat.

Copiii vor afla informatii despre asortarea hainutelor in functie de eveniment, cum sa asorteze culorile intr-o tinuta, cum sa foloseasca accesoriile, si cum se poate elabora o tinuta pentru un eveniment special.

PRET : 200 LEI/4 SEDINTE (2 ore/ sedinta)

4.CURS DE BUNE MANIERE PENTRU COPII

Cursul propune abordarea codului bunelor maniere într-un mod inedit bazat pe interacţiunea dintre copii prin organizarea unor jocuri şi scenete.

În cadrul acestui atelier cei mici vor învăţa cum să salute, cum să se prezinte pe ei şi pe ceilalţi, cum să se comporte la masă, la teatru sau la diverse evenimente culturale, în vizite, cum să primească musafiri si cum să se comporte cu invitaţii părinţilor, cum să folosească telefonul.

Atelierul cuprinde 8 cursuri structurate astfel :

 1. Salutul şi cum ne prezentăm pe noi înşine şi pe ceilalţi.

2. Cum ne comportăm la masă: cum folosim tacâmurile, cum stăm la masă, conversaţia când mâncăm şi ce nu trebuie să facem la masă.

3. Cum ne comportăm la o petrecere: ce cadou alegem pentru un prieten, pentru părinţi, profesori, cum şi când oferim flori.

4. Cum ne comportăm la şcoală: cum vorbim cu profesorii şi colegii, importanţa punctualităţii.

5. Cum ne comportăm în societate: pe stradă, la magazin, la teatru, la cinema, în mijloacele de transport.

6. Cum ne comportăm în vizită şi cum ne comportăm atunci când avem oaspeţi.

7. Ţinuta la diferite evenimente: la şcoală, la petrecere, în timpul liber.

8. Reguli de bune maniere în lume.

PRET: 400 LEI/8 ȘEDINȚE (90 min-2ore/ ședința)

6.CURS DE BUNE MANIERE ÎN LUME

Bunele maniere nu trebuie ignorate atunci când vrem să ne relaxăm și să evadăm din cotidian. În cadrul acestui curs cei mici vor învăța prin intermediul jocului „împacheteze” bunele maniere în bagajul de vacanță. Cursul pregătește copiii pentru a călători în străinătate, oferindu-le informațiile necesare despre comportamentul în diferite locații din afara țării (aeroport, la hotel, la restaurant, în vizită, la piscină, în parcul de distracții). Toate aceste cursuri se desfășoară într-o limbă de circulație internațională – engleză, franceză, italiană, iar cei mici se vor familiariza prin intermediul cursului și cu specificitățile culturale ale diferitelor țări.

Atelierul cuprinde 8 cursuri structurate astfel :

 1.  Bune maniere în lume: cele mai cunoscute obicieuri culturale din lume;

2.  Cum ne comportăm civilizat în avion, autocar, tren sau pe vapor;

3.  Comportamentul la hotel/ cabană/ vilă închiriată;

4.  Cum ne comportăm la restaurant;

5.  Cum ne comportăm pe plajă sau la piscină;

6.  Cum ne comportăm la muzeu;

7.  Cum ne comportăm în parcul de distracții;

8.  Cum ne comportăm în magazine.

find this

PRET : 500 LEI/8 ȘEDINȚE (90 min-2 ore /ședința)