Activitati Fizice

Activitati fizice

Sedentarismul este o cauza determinanta care duce la cresterea in greutate. Odata cu dezvoltarea tehnologiei, lipsa activitatii fizice este des intalnita la copii, deoarece, acestia prefera de cele mai multe ori jocurile pe calculator in defavoarea miscarii in aer liber sau in cadru organizat.

Activitatile sportive au mari beneficii pentru copii, intrucat le dezvolta abilitatile fizice si sociale. In timp, exercitiile regulate ii pot feri de aparitia unor boli grave precum: obezitatea, bolile de inima, cele respiratorii sau diabetul. Totodata, practicarea unei activitati fizice care implica respectarea anumitor reguli le ofera copiilor sansa de a se forma intr-un mod sanatos si ii invata sa fie organizati si disciplinati.

Intructorii sportivi din cadrul centrului  vor lucra alaturi de medici, kinetoterapeuti si instructor sportivi pentru a gasi un echilibru intre nevoile si dorintele fiecarui copil, acest lucru insemnand si alegerea celui mai potrivit tip antrenament tinandu-se cont de abilitatile si varsta celui mic.
 
Activitatile fizice regulate sunt extrem de importante in dezvoltarea unui copil, deoarece:
- Previn riscul supraponderalitatii/obezitatii;
- Ii imbunatatesc sanatatea fizica si psihica;
- Ii consolideaza scheletul, fortifica inima si plamanii;
- Il ajuta sa-si coordoneze mult mai bine miscarile corpului;
- Il invata sa lucreze in echipa, sa fie responsabil si sa-i respecte pe ceilalti coechipieri;
- Il ajuta sa aiba rezultate scolare mai bune, deoarece in timpul activitatilor fizice, creierul se oxigeneaza mai bine si astfel creste capacitatea de intelegere si memorare;
- Il invata sa se adapteze mai usor la situatii noi;