Kinetoterapie Copii

Kinetoterapia este o metoda de tratament eficienta pentru un numar mare de afectiuni, ea aplicandu-se in diverse forme, adaptate fiecarui tip de deficienta in parte.

Dupa stabilirea diagnosticul de catre un medic de specialitate se recurge la aplicarea tratamentului prin kinetoterapie.

Kinetoterapia  se poate aplica prin jocuri, gimnastica medicala, gimnastica respiratorie, sport, dans curativ, terapie ocupationala, hidro-kinetoterapie, etc. Jocul este foarte important ca metoda de invatare a abilitatilor motrice.

Kinetoterapia contribuie la dezvoltarea armonioasa a celor mici si este o solutie eficienta pentru rezolvarea anumitor probleme de sanatate, indiferent de varsta la care se manifesta.

Kinetoterapia are un rol extrem de important si in tratarea problemelor de greutate, contribuind la obtinerea unor rezultate remarcabile atat pentru reducerea greutatii corporale/mentinerea greutatii optime cat si pentru prevenirea instalarii altor afectiuni generate de obezitate, precum diabetul, hipertensiunea si afectiuni circulatorii si diferite afectiuni ale coloanei vertebrale.

Kinetoterapia are numeroase rezultate, printre care :

  • antrenarea intregul corp in miscare si pregatirea organismul copilului pentru effort;
  • formarea obisnuintei unor miscari corecte si coordinate;
  • corectarea atitudinilor posturale vicioase si a modificarilor de ax ale coloanei vertebrale deja instalate (cifoza, scolioza, hiper lordoza sau spate plan);
  • castigarea mobilitatii articulare normale pierdute in urma unei imobilizari post-fractura;
  • normalizarea tonusului muscular;
  • corectarea diferite deformari ale coloanei vertebrale, datorate pozitiei incorecte a micutilor in banca sau pe scaun in timpul pregatirii lectiilor.
  • tratarea afectiunilor aparatului locomotor : luxatiile congenitale de sold, platfusul, genum var sau valg sau asa-zisii “genunchi in X”.