Nutritie Copii

Nutritie Copii “Grăsuț şi frumos” nu înseamnă sănătos!

Nutritie Copii.În tradiția populară un copil este considerat “frumos” dacă este grăsuț. Din păcate, adevărul este că un  copil grăsuț chiar dacă este “frumos” nu este foarte sănătos. Un copil a cărui creștere este nesupravegheată din punct de vedere alimentar, este expus multor riscuri – obezitate infantilă și afectiunile asociate acesteia: astm, diabet, hipertensiune, afecțiuni ale coloanei vertebrale, depresii, anemii, scăderea stimei de sine și pierderea încrederii în sine.

În cadrul centrului Smart Life Style fiecare copil va avea parte de un plan nutritional personalizat, va învăța ce înseamnă un stil de viață sănătos, ce alegeri alimentare trebuie să facă și cum să integreze mișcarea în programul său.

Medicii specialisti  vor realiza consilierea nutritionala a celor mici in 3 etape:

1.Evaluarea stării de sănătate – specialiștii noștri vor face o serie de analize medicale detaliate pentru a avea o privire de ansamblu asupra stării de sănătate a celui mic. De asemenea, fiecărui copil i se se va întocmi un dosar personalizat care va conține rezultatele analizelor, greutatea, înălțimea și alte  date legate de istoricul metabolic. După ce aceste date vor fi clare se va stabili greutatea ideală și stabilirea etapelor de urma,t în funcţie de organismul fiecărui copil, pentru atingerea obiectivului dorit.

2.Planul nutrițional – fiecărui mic pacient i se va întocmi un plan nutrițional personalizat care va ține cont de preferințele alimentare, de modul de petrecere a timpului liber, de timpul petrecut la studii și de eventualele intoleranţele alimentare. Mai mult, cei mici vor primi sfaturi detaliate privind ceea ce ar trebui să mănânce la școală și în timpul liber, ce alimente trebuie să evite și ce trebuie să consume moderat.

3.Evaluarea permanentă – fiecare pacient va fi atent supravegheat și monitorizat și în funcție de reacția organismului faţă de programul urmat și se vor stabili obiectivele pentru următoarele perioade.